1. Termin od sobote, 29.6.2019 do sobote, 6.7.2019

Namestitev

Amfiteater

 

Največja posebnost našega tabora so šotorom podobne hišice, v katerih bo prebivala več kot polovica vseh otrok. Mlajši udeleženci so nameščeni v lepo urejenih in klimatiziranih skupnih prostorih - ločenih po separejih tako imenovanega Tabornega hotela, kjer spijo tudi njihovi mentorji. Najstarejšim počitnikarjem smo postavili šest večjih hišic, v katerih bo bivalo po šest mladostnikov. Tri hišice imajo po več postelj.

Otroci se takoj po odhodu staršev v amfiteatru posedejo tako, kot bi želeli biti skupaj v hišicah in v skupinah - želje otrok upoštevamo.

Navodila

Uporabo mobilnih telefonov odsvetujemo, saj verjamemo, da bodo lahko preživeli teden dni brez te mobilne razvade . V našem taboru otroci čez dan nimajo časa za mobilnik, saj so polno zaposleni in tako starše kličejo pozno ponoči, kar pa ni vedno najbolje. Na vašo željo in dovoljenje ima vaš otrok lahko mobilni telefon pri sebi. Starši boste otroka dnevno spremljali na več kot 100 fotografijah, objavljenih na naši spletni strani. V primeru kakršnih koli težav nas lahko pokličete na tel. št. 041 643 969 in skupaj bomo rešili morebitno težavo. Spisek garderobe prilepite v kovček ali potovalno torbo. Prosimo vas, da osebno garderobo pripravljate skupaj z otrokom, da jo bo prepoznal. Prilagodite jo otrokovim potrebam in navadam. Otroku ne prilagajte vrednih predmetov, ker zanje ne moremo prevzemati odgovornosti.

Priporočljiva oprema:

 • barvice, svinčnike, radirko, šilček in ostala pisala za angleške delavnice,
 • želimo, da imajo otroci s seboj pustno oblačilo za petkov ples v maskah,
 • tisti, ki bodo nastopili na tabornem talentu pa rekvizite, ki jih potrebujejo. 
 • potrebščine za osebno higieno, brisači za obraz in tuširanje - krema za sončenje z visokim zaščitnim faktorjem, kopalke, večja brisača za bazen
 • trenirka, majice, kratke hlače, spodnje perilo, pižama, dežni plašč ali dežnik
 • športni copati, natikači, sobni copati
 • PVC vrečka za umazano perilo
 • plastenka za vodo
 • otrokom priporočamo, da pijejo vodo, ki je v Dolenjskih Toplicah zares kvalitetna - kartica zdravstvenega zavarovanja , ki naj jo ima otrok v kovčku oz. potovalki
 • vsi tisti otroci, ki jemljejo zdravila , naj jih nikar ne pozabijo doma. O tem obvestite osebje tabora
 • recepcija ob prihodu. Zdravila naj ima otrok v svoji prtljagi
 • manjši znesek denarja za nakup pijač, sladkarij in sladoleda v tabornih avtomatih (zmerne cene artiklov)

Prihod v tabor

Starši pripeljite svoje otroke v soboto med 16,00 in 17,00 uro v Tabor mladih v Dolenjske Toplice. Za tiste, ki pridete letos prvič, prilagamo Google iskalnik, po katerem nas najlažje najdete: http://earth.google.com/.

Naš naslov je Pionirska cesta 35, 8350 Dolenjske Toplice. Otvoritev tabora bo ob 17.00 uri. Otroke pripeljite v tabor sami, ali pa se s starši iz vašega območja dogovorite za skupen prevoz. Tabor se nahaja v neposredni bližini Osnovne šole Dolenjske Toplice – če se pripeljete iz smeri Dolenjskih Toplic, tik pred šolo zavijete levo – pot nakazuje smerokaz. Vozilo pustite na našem parkirišču pri šoli in nadaljujte peš – 50 m po asfaltirani poti do tabora. Skupine otrok formiramo ob prihodu, otroci, ki želijo biti skupaj v skupini se v amfiteatru usedejo skupaj.

Zaključek tabora bo teden dni kasneje, v soboto ob 11. uri. Na prireditvi se bodo predstavile skupine otrok, skupaj bodo vsi zapeli in zaplesali, podelili bomo priznanja in poročali o tabornih zanimivostih. Prireditev bo trajala okvirno 45 min. Vsak otrok bo po zaključku dobil od svoje mentorice zvezek, priznanje in majico.

Dragi starši, otroka boste pripeljali v tabor, kjer se bodo otroci zabavali, se veliko naučili o gasilstvu, med sabo navezali prijateljstva, ki trajajo celo življenje. V taboru pomagamo drug drugemu, razvijamo različne spretnosti in sposobnosti. Skupaj z mentorji se bomo potrudili za dobro počutje vašega otroka, saj želimo, da bi s počitnic prinesel veliko lepih doživetij in spominov ter željo, da bi se drugo leto znova vrnil v to čudovito okolje v vznožju Kočevskega Roga. Naš skupni cilj je VESEL IN NASMEJAN OTROK.