Veseli december

...

Dedek Mraz že več kot štiri desetletja obdarja dolenjske otroke. Prireditev organiziramo s pomočjo  občin, ki sodeluje z našim društvom in številnih donatorji.

Aktivnosti se začnejo že meseca oktobra, ko začnemo s podpisi pogodb s sodelujočimi občinami ter Krko d.d. Začnemo tudi z ziranjem prijave in ponudb za darila, vrečke in program. V novembru sledi izbira darila za obdarovanje in program ter podpis pogodb z izvajalci. Konec meseca imamo darila že v skladišču, tako da takrat začnemo s pakiranjem daril.

V petkih in sobotah v mesecu oktobru, novembru in decembru poteka v trgovskih centrih razdeljevanje donatorskih prošenj ter promocija. Prošnje za donacije pošljemo večjim dolenjskim podjetjem. 

V decembru se dokončno izvede pakiranje daril in organizira dostavo po posameznih razdelilnih mestih. Poteka tudi sama obdaritev po različnih občinah s programom dedka Mraza in čarodeja Tonija. Društvo dopušča možnost, da se obseg predstav prilagodi zbranim finančnim sredstvom, saj je projekt odvisen izključno od donacij.